Ga terug

Ga mee op avontuur in onze speeltuinen!

Kijk jij helemaal boven in de uitkijktoren of er iets spannends te zien is in de omgeving? Als je plotseling piraten ontdekt, of misschien ridders te paard, ren dan snel via de touwbruggen naar je vrienden en vriendinnen om hen te waarschuwen! Klim behendig over alle obstakels, glijd snel via de glijbanen naar beneden, of verschuil je slim met zijn allen in jullie veilige hut helemaal boven in de speeltuin. Maar pas op bij de wiebelbruggen, want misschien liggen er beneden wel krokodillen op de loer! En slinger jij als een echte Tarzan of Jane via de touwen naar de overkant? Pas op dat de boeven jullie niet te pakken krijgen! Veel speelplezier!

Speelbeek

Speelbeek

De speeltuin tussen de hoofdingang van de Bush en het olifantenverblijf is een hele bijzondere. Centraal in het ontwerp staat een kabbelend beekje, dat dankbaar gebruik maakt van de reeds aanwezige hellingshoek op deze locatie. Kinderen kunnen naar hartenlust in en rond het beekje spelen: via stapstenen in het water de overkant proberen te bereiken, dammen bouwen, of hun evenwicht bewaren op boomstammen die over het water heen liggen. Heerlijk verkoelend op warme zomerdagen en natuurlijk het hele jaar door uitnodigend voor onze jonge avonturiers.

Uiteraard hebben we ook gedacht aan kinderen die liever geen natte voeten riskeren, of de waterpret liever op afstand willen bekijken. Zij kunnen hoog en droog boven het beekje klimmen en klauteren in de houten klimconstructie, waar ze via diverse glijbanen weer terug op aarde kunnen keren. Voor de allerkleinsten zijn er speciale plekken ontworpen, waar ze in alle rust en luwte van het verkoelende water kunnen genieten terwijl vader, moeder, opa of oma hen goed in de gaten kan houden en zelf ook even de benen kunnen strekken.

Avonturenland

Avonturenland

Burgers’ Zoo heeft bij het ontwerp van het Avonturenland vooral gekozen voor Robinia-hout, dat niet alleen heel duurzaam is en een levensduur tot wel 25 jaar kent, maar ook zijn mooie natuurlijke vormen heeft behouden. Hierdoor is de speeltuin niet strak en rechttoe rechtaan gebouwd, maar hebben de constructies speelse vormen, die niet overal helemaal symmetrisch zijn en volop ruimte geven voor fantasie en verbeelding. Naast diverse met elkaar verbonden glijbanen, touwbruggen, klimtorens en andere fantasierijke klimconstructies ontdekken kinderen ook een levensgrote ‘beverdam’: het lijkt wel of een familie reuzenbevers hier een dam aan het bouwen is geweest, waar de kinderen nu heerlijk op en overheen kunnen klimmen! Dicht bij het buitenterras bevindt zich een speciaal gedeelte voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het andere deel van de speeltuin is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. Kom je je ook eens lekker uitleven in deze spannende speeltuin? Graag tot ziens in Burgers’ Zoo!

 

Kids Jungle

Kids Jungle

Naast de avontuurlijke buitenspeeltuinen hebben we bovendien een goede optie voor als het niet zo goed weer is. Onze Kids Jungle is te vinden naast het Park Restaurant en is een indoor speeltuin. Het ontwerp van deze speeltuin is gebaseerd op een Zuid-Amerikaans jungledorp met paalwoningen. Met een vloer die een oceaan met krokodillen voorstelt. Maar geen zorgen, in deze speeltuin houd je de voeten droog. In de Kids Jungle kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar zoveel klimmen en klauteren als ze maar willen. Met de avontuurlijke glijbanen en onverwachte routes in onze kids Jungle valt er altijd wel iets te ontdekken!