Ga terug

Kids in het park

Alles wat er voor kinderen te doen is binnen en buiten Burgers' Zoo

Binnen Burgers' Zoo

Speeltuinen

Speeltuinen

Bij Burgers' Zoo kun je naast veel dieren ontdekken ook heel veel spelen, we hebben maar liefst drie hele bijzondere en avontuurlijke speeltuinen in ons park. Van de Kids Jungle, een indoor speeltuin, tot onze nieuwe speeltuin die geopend is vanaf Pasen 2024 waarbij er veel waterpret kan worden beleefd. Daarnaast hebben we naast het parkrestaurant eveneens het Avonturenland waar onze jonge gasten lekker kunnen ravotten en zich volledig uitleven. Aan de ouders is ook gedacht, bij elke speeltuin zijn voldoende zitmogelijkheden en veiligheid staat ten alle tijde voorop in het ontwerp van onze speeltuinen. Kun jij ook niet wachten om meer te ontdekken over onze speeltuinen? Kom dan snel een keer langs en beleef het zelf!

Lees meer over onze speeltuinen
Kinderfeestje geven?

Kinderfeestje geven?

Wat is er nu leuker dan je verjaardag vieren in een echt regenwoud? Om vervolgens samen met je vriendjes en vriendinnetjes af te dalen naar de bodem van de zee, of plotseling oog in oog met een tijger te staan?

 

Samen met vriendjes en vriendinnetjes een te gekke dag beleven en ook nog eens een feestje geven.

Vier je kinderfeestje in Burgers' Zoo!
Kidsclub

Kidsclub

Enthousiaste kinderen die aankomende september in groep 3, 4, 5 of 6 van de basisschool zitten én een abonnement op Burgers’ Zoo hebben, kunnen bij de Kidsclub meedoen. De Kidsclub komt van september 2019 t/m juni 2020 telkens op de eerste zondag van de maand (ook tijdens vakanties) bij elkaar. Na een aantal activiteiten zijn de jonge dierenliefhebbers al echte zoo-experts geworden. 

Klik hier voor meer informatie over de Kidsclub
Spannende rondleidingen

Spannende rondleidingen

Kom je naar Burgers' Zoo en zit je vol met vragen? Of misschien wil je wel heel veel weten over één van onze werelden? Dan is het misschien leuk om een rondleiding aan te vragen.

In het park krijg je alle verhalen te horen over Burgers' Zoo en kun jij straks iedereen vertellen wat jij allemaal weet.

Rondleiding door Burgers' Zoo

Buiten Burgers' Zoo

Speurtochten

Speurtochten

Burgers' Zoo heeft een aantal speurtochten ontwikkeld voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. U kunt deze hier zelf gratis downloaden en printen. Deze speurtochten zetten de kinderen op een spelende en leuke manier aan het denken. Bovendien zijn de speurtochten interactief opgesteld, zodat de kinderen de dieren eerst dienen te bekijken voordat ze de vragen kunnen maken. Bekijk hieronder de verschillende speurtochten die we aanbieden.

Download hier de speurtochten
Spreekbeurt

Spreekbeurt

Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over Burgers’ Zoo? Hartstikke leuk! Met Jouw spreekbeurt over Burgers' Zoo kom je alles te weten over ons dierenpark. Dierverzorger staat in de top drie van droomberoepen! Wij krijgen dan ook heel veel vragen van kinderen over wat dierverzorgers in de dierentuin allemaal doen en hoe je dierverzorger kunt worden. Werken als dierverzorger geeft je antwoord op die vragen! Hopelijk helpt het je bij het maken van een super spreekbeurt of werkstuk!

Kleurplaten

Kleurplaten

Voor de creatievelingen onder ons hebben we een aantal kleurplaten van Burgers' Zoo die je kan downloaden. 

Download hier de kleurplaten
Voorleesverhaal Burgie

Voorleesverhaal Burgie

Aardvarken Burgie is bijna jarig. Zijn dierenvrienden uit Burgers’ Zoo denken na over een bijzonder feestje voor Burgie. Ze komen met de gekste ideeën! Dit voorleesverhaal met grappige illustraties laat de allerkleinsten kennis maken met een aantal dieren uit Burgers’ Zoo.

Download hier het verhaal over Burgie
Dit zijn... Zoë & Silos!

Dit zijn... Zoë & Silos!

In 2016 leerden bezoekers van Burgers’ Zoo voor het eerst het nieuwsgierige, leergierige meisje Zoë kennen in de black-light musical Deep Ocean Monsters. Ze is als abonnementhouder heel vaak in Burgers’ Zoo te vinden, waar ze opvalt door haar grote kennis van de dieren en de natuur. In Burgers' Zoo leert Zoë als vaste dierenparkbezoeker stagiair dierverzorging Silos kennen, wiens vader ranger in Belize is. Zoë & Silos beleven samen allerlei avonturen in Burgers' Zoo.

Klik hier voor meer informatie over Zoë & Silos

Videoranger Puck

Volg videoranger Puck op ons YouTube-kanaal en kijk wekelijks mee welke avonturen Puck beleeft in Burgers' Zoo. Ze gaat onder andere mee met de dierverzorgers, mag de dieren voeren en neemt een kijkje achter de schermen.

Volg videoranger Puck op YouTube