Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Jonge dieren(tuin)-fans kunnen ook in schooljaar 2024-2025 weer meedoen met de KidsClubs in Burgers’ Zoo!

Wat is de KidsClub?

Wat is de KidsClub?

De KidsClubs komen elke maand bij elkaar in de zoo, voor een programma twee tot drie uur. Elke KidsClub bestaat uit 10 tot 12 kinderen en wordt begeleid door een vast team van Burgers' gidsen. Gidsen die met kinderen werken beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag. De KidsClubs vinden één keer per maand plaats, op de zondag.

Dit is belangrijk om te weten:

 • Deelname kost op jaarbasis 70 euro per kind, dat is voor de tien bijeenkomsten.
 • Daarnaast is een geldig entreebewijs tot de dierentuin nodig. Prijstechnisch het gunstigste is het afsluiten van een jaarabonnement tot minimaal juni 2025.
 • Belangrijk is vooral het enthousiasme en de motivatie van het kind zelf!

 

Checklist – is een KidsClub iets voor jou?

 1. Zit jij volgend schooljaar (2024/25) in groep 3-8 of in de brugklas/2e klas?
 2. Vind jij dieren heel interessant en ben je graag in Burgers’ Zoo?
 3. Werk je graag samen met leeftijdsgenootjes?
 4. Kunnen jouw ouders je maandelijks brengen en halen?

Checklist voor ouders – is een KidsClub iets voor uw kind?

 1. Bent u bereid om voor uw kind een abonnement aan te schaffen dat minstens geldig is t/m juni 2025?
 2. Heeft uw gezinsagenda écht ruimte voor deze nieuwe hobby van uw kind?
 3. Bent u zelf enthousiast over de mogelijkheden die het programma biedt, maar uw kind minstens even veel?
 4. Kan uw kind de deelname aan zo’n programma aan, wat betreft zijn psychosociale ontwikkeling en taalbeheersing?

Aanmelden voor de KidsClub

U kiest de juiste KidsClub naargelang de schoolklas die uw kind in het schooljaar 2024/2025 bezoekt. Loopt uw kind in zijn taalontwikkeling of psychosociale ontwikkeling duidelijk achter of heeft uw kind een andere manier speciale aandacht nodig? Neem dan contact op met educatie@burgerszoo.nl voor overleg wat voor uw kind geschikt is, voordat u het kind aanmeldt.

Wil uw kind graag met zijn/haar vriend(in) of broer/zus uit dezelfde categorie in één groep? Noteer dit tijdens het aanmelden in het vak bij de leeftijd. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.

Let op, kinderen onder de 12 jaar mogen volgens het huisreglement niet zonder begeleiding naar Burgers' Zoo komen. Tijdens de KidsClubs programma's voor kinderen t/m groep 8 dient daarom tijdens het programma een voor het kind verantwoordelijke ouder fysiek in het dierenpark aanwezig én telefonisch bereikbaar te zijn.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, helaas geldt vol = vol. We doen ons best om zo goed als mogelijk rekening te houden met voorkeuren voor ochtenden en middagen. Zodra we de indeling definitief hebben gemaakt, krijgt u bericht.

Aandachtspunt voor kinderen die nu al mee doen aan de KidsClubs: De programma’s ‘ontdekkers’ en ‘reizigers’ draaien we nu al, alleen met nu jongere kinderen. Dus wie in seizoen 2023/24 in groep 4 is, en volgens jaar door wil gaan, doet wel het programma grotendeels dubbel. Dat hoeft uw kind niet erg te vinden; als het dit wel niet leuk vindt, dan moet het kind helaas wachten tot het oud genoeg is voor de volgende categorie.

 

Voor welke KidsClubs meld ik mijn kind(eren) aan?

 • Burgies KidsClub (groep 3-4)

Samen met één (groot)ouder leren kinderen van groep 3 en groep 4 de dieren kennen. Hoe zien de tanden van verschillende dieren uit, hoe voelen verschillende vachtjes, welke verschillende poten zijn er, van mier tot beer? Belangrijk is het op een luchtige manier samen ontdekken van het uiterlijk van dieren. Let op: één (groot)ouder is bij dit programma iedere keer bij het kind en doet gezellig mee! Zowel het kind als ook de (groot)ouder van het kind dienen dus over een abonnement te beschikken. De (groot)ouder betaalt verder niet aan het programma, maar steekt ook veel op... zowel over de dieren als over hoe je met het kind op een speelse manier de natuur kunt ontdekken! Elke sessie eindigt op een locatie waar dierpreparaten en modellen van dicht bij kunnen worden bekeken en gevoeld.

Het programma voor de Burgies KidsClub duurt per keer 2 uur. In de ochtend start het om 10 uur, in de middag om 14 uur. 

Aanmelden hier:

 • KidsClub Ontdekkers (groep 5-6)

Kinderen die in groep 5 en 6 zitten, werken zich gedurende het schooljaar door het hele dierenrijk. We lopen kenmerken na van onder meer ongewervelde zeedieren, insecten, vissen, reptielen, vogels en zoogdieren. Iedere maand staat een andere diergroep in de schijnwerpers! In de loop van het jaar komen we zo vast langs alle lievelingsdieren van de kinderen. Maar ook de wat minder favoriete dieren komen zo automatisch aan bod, en geven het kind een goede indruk van de verscheidenheid aan dieren.

Elk programma begint met een korte lezing op zaal, daarna gaan ze de zoo in.

Het programma van de KidsClub Ontdekkers begint in de ochtend om 9.30 uur of in de middag om 13.30 uur. Het programma duurt 2,5 uur, en om de maand een half uurtje langer; dan haken de ouders aan om te zien wat de kinds gedaan en geleerd hebben.

Aanmelden hier:

 • KidsClub Reizigers (groep 7-8)

Op ontdekkingsreis langs de meest uiteenlopende ecosystemen op aarde gaan de Reizigers, die op doordeweekse dagen naar groep 7 of 8 van de basisschool gaan. Hoe zijn dieren en planten aangepast aan de verschillende leefomgevingen? Tegen welke problemen lopen diersoorten in de natuur aan, en hoe kunnen kinderen de natuur helpen beschermen? Ook voor deze groep begint elk programma met een lezing op zaal. In het park zijn er stukjes rondleiding, werkbladen en opdrachten te doen. 

Het programma voor de KidsClub Reizigers is van 9.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden hier:

 • KidsClub Jonge Onderzoekers (klas 1-2)

Deze club is bedoeld voor wie in klas 1 of 2 van het voortgezet onderwijs zit, en nog steeds gek is op dieren en natuur. Dit is dé club voor jongeren die later misschien dierenarts, dierverzorger of bioloog willen worden. Thematisch draait dit programma om de verschillende aspecten en werkvelden in een moderne dierentuin. De jongeren krijgen inzicht in gedragsonderzoek bij dieren, marketing, natuurbehoudseducatie en soortbehoud. Ze leren elke maand iets nieuws, van observatie sheets invullen tot vlogs maken. De jongeren die aan deze club meedoen, beschikken over een eigen smartphone die ze elke maand meenemen. Ze krijgen soms opdrachten voor thuis mee, die 1-2 uur per maand beslaan. De Jonge Onderzoekers komen maandelijks bij elkaar van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden hier:

We kijken uit naar de aanmelding van uw kind(eren)!