Ga terug

Dit zijn... Zoë & Silos!

In 2016 leerden bezoekers van Burgers’ Zoo voor het eerst het nieuwsgierige, leergierige meisje Zoë kennen in de black-light musical Deep Ocean Monsters. Ze is als abonnementhouder heel vaak in Burgers’ Zoo te vinden, waar ze opvalt door haar grote kennis van de dieren en de natuur. In Burgers' Zoo leert Zoë als vaste dierenparkbezoeker stagiair dierverzorging Silos kennen, wiens vader ranger in Belize is. Zoë & Silos beleven samen allerlei avonturen in Burgers' Zoo.

Hier kunt u Zoë & Silos van kennen:

Zoë & Silos: De Rimba Musical

Zoë & Silos: De Rimba Musical

Deze zomer spelen Zoë en Silos de hoofdrol in de nieuwe Ocean Musical, die van 13 juli t/m 18 augustus dagelijks in het Auditorium van ons Safari Meeting Centre te zien is. Zoë & Silos staan midden in het tropisch regenwoud van Vietnam! Hoe zijn ze daar nu weer terechtgekomen? Ze zijn op zoek naar een zeer bedreigd dier, dat helaas ook erg onbekend is: het schubdier. Wat is dat prachtige gezang dat ze hoog in de bomen horen? En klopt het eigenlijk wel dat er geen tijgers meer in Vietnam zouden leven... Kom snel bij de show kijken hoe dit afloopt!  

Zoë & Silos: De Rimba Musical
Zoë & Silos: De Ocean Musical

Zoë & Silos: De Ocean Musical

In een avontuur van 25 minuten duiken jullie met Zoë en Silos naar de bodem van de tropische koraalzee. Plotseling horen ze geluiden… en doemen er haaien op! Onze helden ontdekken al snel dat deze haaien helemaal niet gevaarlijk zijn. Maar dan gebeurt er ineens een ongeluk… lukt het Zoë en Silos om de situatie te redden? Kom snel bij de shows kijken!

Bekijk Zoë & Silos: De Ocean Musical
Zoë & Silos - de Safari musical

Zoë & Silos - de Safari musical

Zoë & Silos komen deze zomer weer terug met een avontuurlijke musical op de Oost-Afrikaanse savanne, waar Silos het nachtgedrag van de dieren bij volle maan bestudeert. Een spannend avontuur, waarbij Zoë en Silos oog in oog komen te staan met een betweterige Zebra, een gevoelige giraf en een norse neushoorn. Wanneer de Koning der Dieren zijn intrede doet komen de dieren tegenover elkaar te staan en bereikt de spanning zijn hoogtepunt. Zoë en Silos moeten alles op alles zetten om het in goede banen te leiden en de dieren laten inzien dat ondanks alle verschillen alles leuker is als je het samen doet. Tuko Pamoja!

Bekijk de Safari musical
Deep Ocean Monsters

Deep Ocean Monsters

Meer dan 80.000 bezoekers hebben Zoë in de zomer van 2016 leren kennen als de hoofdpersoon van onze musical Deep Ocean Monsters. Zoë is een razend enthousiast, heel leergierig meisje dat niets liever wil dan dierverzorger worden in Burgers’ Zoo. In de musical Deep Ocean Monsters daalde ze in haar droom af naar de bodem van de diepzee, waar ze in een kleurrijk, muzikaal avontuur kennis maakte met Blobby de Blobvis, Spic de Diepzeepissebed en Angel de Hengelvis. Zoë wist met haar spetterende optreden al het hart te veroveren van jong en oud!

Deep Ocean Monsters
Zoë & Silos: de televisieserie

Zoë & Silos: de televisieserie

Zoë is weer terug… en hoe! Burgers’ Zoo heeft een tiendelige televisieserie in het dierenpark opgenomen over Zoë. Ze is als abonnementhouder heel vaak in Burgers’ Zoo te vinden, waar ze opvalt door haar grote kennis van de dieren en de natuur. Zo leert ze hoofdverzorger Lex kennen, bij wie ze regelmatig een rondleiding volgt, en de twee jonge dierverzorgers Silos en Tom. De vader van Silos komt uit Belize, waar hij parkranger is in het natuurgebied dat Burgers’ Zoo al jarenlang succesvol beschermt in dit Midden-Amerikaanse land. Al snel ontstaat er wat rivaliteit tussen Silos en Tom: hoewel Silos Tom als zijn collega en vriend ziet, gaat Tom vooral de strijd met hem aan. Tom ziet Silos juist als een rivaal en wil hem telkens te slim af zijn. Als beide jongens behoorlijk onder de indruk raken van de knappe, enthousiaste Zoë neemt ook de spanning toe en gebeuren er plotseling raadselachtige dingen in het park…

Zoë & Silos: de serie
Zoë & Silos - De Mangrove Musical

Zoë & Silos - De Mangrove Musical

The story continues! In ‘Zoë & Silos – de Mangrove Musical’ beleven Zoë & Silos een spannend avontuur, waarin het leven in de mangrove op kleurrijke en educatieve wijze centraal staat. Tijdens haar bezoek aan Burgers’ Zoo verwondert de jonge Zoë zich over de kleurrijke omgeving van Burgers’ Mangrove, waar bezoekers worden ondergedompeld in de bijzondere en kwetsbare ‘kraamkamer van de oceaan’. Haar vriend Silos is in het Zuid-Amerikaanse Belize, waar hij zijn vader bezoekt die werkzaam is als ranger in de plaatselijke mangrove. Zoë droomt ervan om, net als Silos, de mangrove van Belize te bezoeken. Na een uitgebreid videogesprek met haar vriend aan de andere kant van de wereld, valt Zoë in slaap en komt zij in haar dromen terecht in de wereld die Silos zo dierbaar is. 

Zoë & Silos - De Mangrove Musical
Zoë & Silos: een reis om de wereld met de dieren

Zoë & Silos: een reis om de wereld met de dieren

Met de tv-serie waren Zoë & Silos al eerder op YouTube te bewonderen. In de zomer van 2018 zijn Zoë & Silos terug met gave muziekvideo's waar kinderen naar hartenlust mee kunnen meezingen! In de videoclips zingen Zoë en Silos over bijzondere dieren uit de Bush, Desert, Mangrove, Ocean, Park, Rimba en Safari. Zo zingen zij onder andere over de neushoorns, giraffen en zebra's van de Safari en in de Bush zingen zij onder andere het aardvarken en de zangvogels toe. In totaal verschijnen er 10 muziekvideo's. Kun jij ze al meezingen?

Zoë & Silos - De Desert Musical

Zoë & Silos - De Desert Musical

De zon schittert hoog aan de hemel, boven de lichtgevende zandduinen en ruige rotsen van de uitgestrekte Mojave-woestijn in Arizona. Het lijkt wel een droom… Het is op deze bijzondere plek dat Zoë & Silos elkaar weer ontmoeten. Wat hebben ze elkaar gemist! Tijdens hun wandeling komen ze een klein dier tegen wat op een zwijn lijkt: een halsbandpekari. Na een heftige en zeldzame regenbui is hij zijn familie kwijtgeraakt. Zoë & Silos besluiten hem te helpen. Maar hoe vinden ze zo snel de groep pekari’s terug in de grote woestijn. En, zijn ze wel veilig voor de lynxen en poema’s die op de loer liggen? Laat je meevoeren in deze wervelende, swingende show naar de kleurrijke wereld van de Mojave-woestijn en verwonder je over de wezens die hier leven.

Zoë & Silos - De Desert Musical
Zoë & Silos - De Bush Musical

Zoë & Silos - De Bush Musical

Het verhaal gaat verder! Na het grote succes van ‘Zoë & Silos - De Desert Musical’ stond in de zomer van 2019 het leven in het tropisch regenwoud centraal in De Bush Musical! Hier maakte we kennis met onder andere de victoria kroonduif, die tijdens het uitbroeden van haar ei een brommend geluid hoort waarna plotseling de hele boom omviel! Lukt het Zoë & Silos met behulp van het aardvarken, de kleinklauwotter en de kaaiman om het ei van de kroonduif terug te vinden? 

Zoë & Silos - De Bush Musical

Zomerchallenge

In de zomer van 2020 gaan Zoë & Silos de strijd tegen elkaar aan in 'Zomerchallenge', waarbij ze verschillende spellen spelen die hun dierenkennis te testen. Zo spelen ze o.a. het voelkistenspelraad het dierengeluid en het röntgenfotospel! 

Wie denk jij dat er gaat winnen?

Zoë & Silos - Zomerchallenge