Ga terug

Basisscholen

Een schoolreisje om nooit te vergeten

De wereld laten zien aan uw leerlingen? Rondlopen en ontdekken wat voor een dieren er in de Bush leven? Kinderen de desert laten ervaren? Of liever de Afrikaanse savanne bekijken? Omdat Burgers’ Zoo grotendeels overdekt is, zorgen weersonafhankelijke parkdelen als de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ervoor dat een dagje Burgers’ Zoo bij elk weertype een schoolreisje zal worden om nooit te vergeten. Voor basisscholen hanteren we een speciale entreeprijs van slechts €13,00 per leerling. Per 15 leerlingen vragen we om 1 begeleider, die gratis toegang krijgt tot ons park. Omdat we het belangrijk vinden dat er voldoende begeleiders met de leerlingen meekomen, is het tarief voor een extra begeleider € 13,00!

Arrangementen

Wij bieden de volgende arrangementen speciaal voor scholen aan om het educatieve en leuke dagje uit compleet te maken:
• Panterarrangement 1 bestaande uit: frites met saus en Capri Sun: €5,00 per persoon
• Panterarrangement 2 bestaande uit: frites met saus, Capri Sun en een waterijsje: € 5,75 per persoon

 

Reglement schoolreizen

Om de dag voor u, maar ook voor onze dieren, medewerkers en andere bezoekers, zo goed mogelijk te laten verlopen gelden er voor uw schoolbezoek een reglement waaraan u zich dient te conformeren.
Zo dienen de leerlingen zich bijvoorbeeld altijd onder toezicht van de begeleiders te bevinden in ons park.

Het Schoolreglement vindt u hier.
Ook is het Parkreglement van toepassing op het bezoek, deze vindt u hier.

Bij het bezoek aan ons park met uw school gaat u automatisch akkoord met deze reglementen.

 

Gi-ga-groen les op film

Burgers' Zoo is ook een botanische tuin en vertelt graag over hoe belangrijk planten wel zijn. Voor midden- en bovenbouw is er de les ‘Gi-ga-groen’ les gefilmd! In 36 minuten vertellen we over wat planten zo bijzonder maakt, wat regenwouden tot echte superbossen maakt en welke trucjes planten toepassen om beter samen te leven met dieren. Bekijk hier de les op film.
Leerkrachten die deze les willen aanvullen met proefjes in de school, kunnen via educatie@burgerszoo.nl de handleidingen met instructies en boodschappenlijst opvragen. 

Een educatief dagje uit

Een educatief dagje uit

Een schoolreisje naar Burgers' Zoo is een leerzaam dagje uit. We hebben voor basisscholen hele leuke en interessante educatieve aanvullingen op de schoolreis  uitgewerkt.

Lesmateriaal

Speciaal voor basisscholen die binnenkort op schoolreisje gaan naar Burgers’ Zoo of scholen met een themaweek over dieren hebben wij interactieve lesmaterialen om op school te gebruiken. De leerlingen werken daarbij aan een aantal opdrachten, samen in teams. Het lespakket voor groep 4 en 5 heeft als thema ‘zorgen voor dieren’, voor groep 6 t/m 8 is dat ‘beroepen in de dierentuin’.

Thema    
Verhaal jarige aardvarken   groep 1 & 2
Dieren in de dierentuin presentatie   groep 3 & 4
Dieren in de dierentuin werkblad   groep 3 & 4
Maak een dierslinger doe-opdracht   groep 3 & 4
Voeding en Zoo werkblad   groep 5 & 6
Voeding en Zoo doe-opdracht   groep 5 & 6
Voeding en Zoo presentatie   groep 5 & 6
Beroepen in de dierentuin werkblad   groep 7 & 8
Ontwerp je eigen dierverblijf doe-opdracht   groep 7 & 8
Werken in de dierentuin presentatie   groep 7 & 8

Vooraf een expert in de klas?

Nodig een dierenparkgids uit om op uw school over Burgers’ Zoo en de dieren te vertellen! De expert houdt een interactieve Powerpoint-presentatie, en neemt een aantal voorwerpen mee om te bekijken en aan te raken.

En natuurlijk kunnen de kinderen al hun dierenvragen kwijt! Een bezoek door een dierenparkgids is de ideale manier om de kinderen alvast in de stemming te brengen voor een schoolreisje naar Burgers’ Zoo!

Maar ook als u een spreker zoekt voor een themaweek over dieren komt onze expert graag naar uw school toe!

Bekijk hier de mogelijkheden