Ga terug

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Een schoolreisje naar Burgers' Zoo is een leerzaam dagje uit. Omdat Burgers’ Zoo grotendeels overdekt is, zorgen weersonafhankelijke parkdelen als de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ervoor dat een dagje Burgers’ Zoo bij elk weertype een schoolreisje zal worden om nooit te vergeten. Voor het voortgezet onderwijs gelden speciale entreetarieven. De entree bedraagt in de maanden november t/m maart €14,50 per leerling. In alle overige maanden betaalt u €19,50 per leerling. Per 15 leerlingen vragen we om 1 begeleider, die gratis toegang krijgt tot ons park. Omdat we het belangrijk vinden dat er voldoende begeleiders met de leerlingen meekomen, is het tarief per extra begeleider € 13,00! Op deze pagina kunt u direct uw schoolreisje bij ons boeken.

Arrangementen

Wij bieden de volgende arrangementen speciaal voor scholen aan om het educatieve en leuke dagje uit compleet te maken:
• Panterarrangement 1 bestaande uit: frites met saus en Capri Sun: €5,00 per persoon
• Panterarrangement 2 bestaande uit: frites met saus, Capri Sun en een waterijsje: € 5,75 per persoon

Een educatief schoolreisje

U vindt hier op de website allerlei mogelijkheden om het educatief karakter van de excursie te versterken. Tenzij anders aangegeven, downloadt en print u het materiaal zelf. De antwoorden van alle opdrachten zijn op te vragen via: educatie@burgerszoo.nl 

 

Reglement schoolreizen

Om de dag voor u, maar ook voor onze dieren, medewerkers en andere bezoekers, zo goed mogelijk te laten verlopen gelden er voor uw schoolbezoek een reglement waaraan u zich dient te conformeren.
Zo dienen de leerlingen zich bijvoorbeeld altijd onder toezicht van de begeleiders te bevinden in ons park.

Het Schoolreglement vindt u hier.
Ook is het Parkreglement van toepassing op het bezoek, deze vindt u hier.

Bij het bezoek aan ons park met uw school gaat u automatisch akkoord met deze reglementen.

Brugklas

Duurzaamheid

Voor de brugklas zijn er twee opdrachtenboekjes over aspecten van duurzaamheid, waarbij zowel duurzame omgang met hulpbronnen door dier en plant worden besproken als ook duurzaamheid in de bedrijfsvoering van de dierentuin. De ‘Afvalrace’ behandelt het principe reduce-reuse-recycle, de tocht ‘Sav/fe water’ gaat over waterhuishouding. 

Download afvalrace

Download Sav/fe Water

Onderbouw HAVO/VWO

Gedragsonderzoek

Voor onderbouw HAVO en VWO hebben we observatieopdrachten over apen. U beslist zelf tot welk niveau u de opdrachten uit laat voeren van het ‘Practicum Gedragsonderzoek’.  

Download gedragsonderzoek

Download gedragspracticum over krabben

Stofwisseling en zintuigen

Voor klas 2 van HAVO en VWO, opdrachten in het gebied Burgers’ Rimba. Dit programma heet ‘Zien eten doet eten’, en leidt onder meer langs apen, beren en tijgers. 

Download 'Zien eten doet eten?'

Bovenbouw HAVO/VWO

Webkwestie Ocean

De Webkwestie Burgers’ Ocean laat leerlingen van 5 en 6 VWO al op school ontdekken hoe het koraalrif in elkaar zit. In teams bewerken de leerlingen een realistische vraagstelling uit het gebied ecologie. Mind-mapping, thematisch belangrijke zaken filteren en een presentatie houden over de bevindingen zijn naast het opdoen van biologische kennis belangrijke onderdelen van deze opdracht. Extra leuk om te combineren met een rondleiding Ocean!

Download webkwestie Ocean

Thema Evolutie

Voor niveau 4 HAVO of 5 VWO is er en werkboek ‘Evolutie’ waarin genotype/fenotype, selectie en soortvorming aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd. Het thema evolutie kan ook worden geboekt als een rondleiding.

Thema Ecologie

Voor 4 HAVO is er een opdrachtenboek ‘Ecologie’ dat diverse onderdelen van de examenstof uit dit themaveld behandelt. Dit wordt gedaan aan de hand van de prachtige dieren en planten in Burgers' Mangrove!    

`

Rondleidingen

Burgers’ gidsen verzorgen rondleidingen voor het voorgezet onderwijs. Rondleidingen voor deze groepen worden echter alleen gegeven als ze zijn ingebed in het curriculum en een concreet leerdoel hebben. Onze capaciteit voor rondleidingen voor het voortgezet onderwijs is beperkt. Vraag hieronder– minstens twee weken van tevoren -  een rondleiding aan en omschrijf bij ‘eventuele bijzonderheden’ het leerdoel van uw klas. Komt u met meer dan 50 leerlingen, kies dan voor één van de andere educatieve programma’s die u zelf begeleidt. 

Rondleiding aanvragen