Ga terug

Thema's

Botanische tuin

Naast dieren vind je in deze leefwerelden ook een enorme diversiteit aan uiteenlopende en zeldzame planten. Burgers' Zoo mag zich naast een dierenpark ook een botanische tuin noemen. De leefwerelden in Burgers' Zoo huisvesten enkele unieke plantensoorten. In het kader van het Jaar van de Botanische Tuinen 2017 vertellen we in een reeks artikelen over alle bijzondere planten in Burgers' Zoo.

Door de lens van

Onder onze vaste bezoekers ontdekken we steeds vaker uitstekende (amateur)fotografen. Zij posten hun dierenfoto’s regelmatig op onze social media, zoals Facebook en Instagram. Niet zelden zitten daar ware juweeltjes tussen! Wie zijn deze fotografen? En wat vinden ze zo inspirerend aan Burgers’ Zoo om in ons park foto’s te komen maken?

De dieren uit Belize

Wij onderhouden in het noorden van Belize al meer dan 28 jaar een groot natuurgebied met tropisch bos, lagunes en mangroves. In een reeks artikelen stellen we u de karakteristiek dieren uit Belize voor; van de bladsnijdermieren tot aan de zeekoe.

Mee met een gids

Bezoekers van Burgers’ Zoo zien regelmatig groepen mensen op pad gaan door de Bush, de Ocean of bijvoorbeeld de Mangrove onder leiding van een enthousiaste man of vrouw in een lichtgroene jas. Wie zijn deze gidsen en wat drijft hen? Hoe word je eigenlijk gids in Burgers’ Zoo? En wat vertellen ze zoal aan onze bezoekers? In deze rubriek gaan we elke editie op pad met een van de gidsen!

Bescherm de zangvogels

Het gaat slecht met de Zuidoost-Aziatische zangvogels. Erg slecht! Helaas worden er bijna dagelijks tienduizenden vogeltjes verhandeld op de Aziatische markten. Door gebrek aan kennis van de juiste voeding en leefomstandigheden sterven veel van deze zangvogels al na erg korte tijd. Deze zorgelijke ontwikkeling moeten we met zijn allen een halt toeroepen!